×

Figyelmeztetés

Csak regisztrált felhasználók írhatnak üzeneteket, kérem, jelentkezzen be

Budai Attila: Előnevelt madárkák

2016.10.21-én vettük át az előrendelt madarakat. Mint hivatalos Fürjészet mi is igyekszünk a vérvonalakat frissíteni és ehhez a legjobb partnereket keressük. A FürjHáz szerintem Magyarországon a legnagyobb szaktekintélyek egyike. Szép rendezett helyen vannak a fürjek.

A FürjHáz állománya szép, rendezett "csapatokból áll". Nyomát sem láttam túlzsúfolásnak, ami sok helyen sajnos létezik. Szép, egészséges a madarak lába és nagyon dús tollazatúak, nem kopaszok és nem soványak. Nem ismerem az ivararányt, de ott is szépek a tojók, ahol a kakasokkal vannak együtt. A fémből készült etetőhöz minden fürj hozzáfér, ami jól kitalált megoldás!

Hatalmas vadas kakasokat láttam, ami nagyon tetszett. Külön vannak tartva a más és más vérvonalbeli madárkák, itt belterjességtől nem kell tartani. Megtekinthettem hogyan nevelkednek a napos madarak és a keltetést is, ami egy jól látható, átalakított keltetőgépben történik, ahol szinte tálcánként lehet szabályozni az optimális feltételeket.

Borbély László úr kedves és segítőkész volt. Madarai szépek és egyből látszott, hogy nagyon szereti őket, és itt sem az üzlet az első szempont sokkal inkább a madarak szeretete! Ajánlom bátran őket, noha konkurencia, lennék de meghajlok a tudás előtt! Szép madarakat adott, noha adhatott volna kisebbeket, mint más "kolléga" vagy kakast a tojó helyett, de szerencsémre itt ezt hírből sem ismerik.

Köszönöm a tanácsokat, hamarosan visszatérünk :)


2016. október 21. péntek
Marcsik Tamás - Atkár: Aranytojó táp

Üdvözlöm önöket!

Elsőnek 2015. szeptember 23-vásároltam önöktől tojótápot. Pár nap elteltével megnőtt a tojások száma és a tojások mérete. Önök előtt sok fajta tojótápot próbáltam már tisztán adni nekik, de szinte semmi értelme nem volt, addig csak szinte pénzkidobás volt a többi táp vétele, nem hozta azt a siker mint az önök tápja!

Ajánlom mindenkinek akinek lehetősége van, hogy rendeljen bátran!


2016. június 23. csütörtök
Pintye Sándor: Aranytojótáp

Kétségbe voltam esve, mert egyszerűen nem akartak megfelelő tojást tojni a fürjeim. Gyenge héjú és nagyon kevés volt a hozam. Rengeteg tápfélét és magmix keveréket próbáltam ki, de sajnos egyik sem volt eredményes.

Én naiv, hisz különböző termékekre folyamatos rendeléseket adok le a Fürjház részére, amikkel teljes mértékben meg vagyok elégedve, de tápra nem gondoltam!

Akkor olvastam, hogy mennyire be válik mindenkinek a VITAFORT ARANYTOJÓTÁP. Gondoltam veszteni valóm nincs, hisz már 10-15 fajta tápot próbáltam nekik adni eredménytelenül. Nem akartam hinni a szememnek. 2 nap telt el, hogy elkezdtem nekik adni és nézegetni a tojásokat, összehasonlítani az előtte lévővel. Ránézésre is megmondja bárki, hogy mennyivel nagyobbak, egészségesebbek a tojások, megfelelő héjúak és gyönyörű sárgák. 1 hét múlva már óra mű pontossággal tojtak, és nyugodtabbak is a madarak. Teljes mértékben megvagyok elégedve a táppal, végre megtaláltam a nekik megfelelő minőséget! Mindenkinek ajánlani tudom.


2016. február 15. hétfő
Moroz Alex - Sellye: Gratulálok!

Tisztelt Kolléga!

Gratulálok, szép munka! Az Ön hozzáállását tanulni kell, csak jó tudok mondani. Friss levegő, tiszta farm, szép és nyugodt madarak, precíz rendszer.
Szerintem van eredmény is, mert amit adunk a fürjeknek, azt kapjuk vissza a tőlük!

Meg egy szer gratulálok!


2016. február 07. vasárnap
Glass Noémi - Dány: Nyílt nap

Köszönjük a lehetőséget, hogy megtekinthettük minta-gazdaságukat!

Az érdeklődő látogatók irányába tanúsított önzetlen segítőkészségen túl, külön szeretném kiemelni a madarak igényeit messzemenően figyelembe vevő tartási és gondozási körülményeket, amelyeket Önöknél tapasztalhattunk. A tartási ismereteken túl sokat tudhattunk meg a piaci körülményekről és a vonatkozó szabályozásról is. Elmondható, hogy sokrétű, valódi szaktudással rendelkeznek, így őszintén biztatni szeretném egy saját szakkönyv megszerkesztésére. A fürjhús elkészítési tanácsokat külön köszönöm!

További sikereket kívánok Önöknek!


2016. január 15. péntek
Bauer János - Tolna: Nyílt nap

Kedves Borbély Család!

Köszönjük, hogy lehetőséget kaptunk a fürjtenyészetük megtekintésére. Számunkra szinte minden információ az újdonság erejével hatott. Jó volt látni és hallgatni hogy milyen Önzetlen és a teljességre való törekvéssel adták át eddig szerzett tapasztalataikat. Különösen hasznos és érdekes volt látni a keltetést, valamint az ezt követő folyamatokat a madár nevelésben. Még egyszer Köszönet, hogy feláldozták a vasárnap délelőttöt.

A minőségi állományhoz gratulálunk!

Üdvözlettel: Bauer János és Marika


2016. január 12. kedd
Tóth Réka Eszter - Kiskunlacháza: Látogatás

Január 10-én látogatóban voltunk Önnél a szüleimmel.

Köszönöm szépen a lehetőséget, nagyon sok hasznos információt megtudtunk a fürjekről, a tapasztalataival sokat segített hogyan kezdjünk bele a fürjtartásba.


2016. január 11. hétfő
Tőzsér Tibor - Debrecen: Fürjek

A 6 db 6 hetes kakas amit vásároltam dupla akkora mint az én 8 hetes kakasaim! Annak meg kivált kép örülök hogy egy tisztességes tenyésztőt ismerhettem meg önökben!

Nagyon szépen köszönöm!


2013. november 14. csütörtök
Tőzsér Tibor - Debrecen: Kiváló minőségűek a...

...tojástartók amiket önöktől rendeltem, nagyon szépen köszönöm. Elégedett vagyok a minőséggel és a "kiszolgálással" egyaránt!


2013. október 27. vasárnap
Tóth Mihály - Dunakeszi: Köszönöm

Szeptember 26-án vásároltam a FürjHáztól 108 db keltetni való fürjtojást. A megbeszéltek szerint visszajelzek Önnek, hogy 92 db fürj kelt ki illetve maradt meg.

Köszönettel: Tóth Mihály


2013. október 29. kedd
Tolnai Károly - Gödöllő: Aranytojó táp

Amióta Aranytojó tápot esznek a fürjeim szemmel láthatóan nagyobb tojások jelennek meg alattuk.

A hidegebb idő beálltával a baromfiknál minimálisra csökkent a tojástermelés ezért gondoltam arra, hogy velük is megkóstoltatom az Aranytojó tápot és felváltom a terményeseknél kapható tojótopot. Nem volt elég, hogy visszaállt a normál tojáshozam, de még a méretben is volt változás: 80 g körüli átlagos tyúktojásaim vannak. A sárgájuk pedig közelit a narancs árnyalathoz.

Csak ajánlani tudom mindenkitek, aki nem csak etetni, de szép tojást is szeretne!


2014. február 13. csütörtök
Pásztói Miklós - Gödöllő: Aranytojó táp

Mióta nem csak fürjeimnek adom az Aranytojó tápot, hanem baromfiaimnak is (kb. kettő hete), a tyúkok elkezdtek tojni. Ez nem lenne különösebb esemény, ha nem -1 fok körül lenne a napi átlag hőmérséklet a szabadban, ahol jószágaim vannak.

Úgy tűnik megdőlni látszik az a tévhit, hogy csak a meleg idők beálltával indul meg a tojásrakás. Úgy ítélem meg, hogy az önök által forgalmazott táp miatt indultak be a tyúkjaim. Ezt alátámasztja édesapám is, aki két hete szintén ezt a tápot adja a jószágainak, és neki sem kellett várni a melegebb időszakot.


2013. október 27. vasárnap
Olasz László - Gyöngyöstartján: A tápokról kitűnő véleménnyel vagyok.

Az Arany tojótól szép nagyok a tojások, a sárgájuk pedig olyan gyönyörű, mintha egész nap kapirgálnának.

Az indító és a nevelő pedig extra fejlődést hozott.


2014. június 07. szombat
Kőszegi Tiborné – Gödöllő: Étrend kiegészítő

Évek óta táplálkozásomat kiegészítem a "csodálatos" fürjtojással. Beszerzése – ezidáig – nem volt egyszerű feladat. Próbálkoztam több helyen, kisebb üzletekben, hipermarketekben, de rendszeres jó minőségű tojáshoz nem tudtam hozzájutni.

A Fürjház által biztosított jó minőségű és kedvező áru tojás kiváló. Itt az ÁR-ÉRTÉK arány a lehető legjobb. Minden érdeklődő részére jó szívvel fogom ajánlani.


2013. október 27. vasárnap
Kosiba Andrea - Naszály: Tojótáp

A tojótáppal kapcsolatban a következőket tapasztaltam:

A fürjeinknek először, az Önöktől vásárolt Vitafort-os "aranytojó" tápot adtuk, amitől 1-2 napon belül szépen emelkedni kezdett a napi tojás mennyisége és a tojások méretében is közel egyharmados növekedést vettünk észre. Emellett a madaraink is szépen "kiteltek" tőle. Telepadlós, forgácsalmos tartás mellett sem voltak repedt vagy törött tojások alattuk.

Úgy alakult, hogy ez a táp elfogyott, nem tudtuk ezt a fajtát beszerezni, így vettünk egy ismert gyártó cég tojótápjából. Majd azt tapasztaltuk, hogy a madaraink ingerültebbé váltak, elkezdték a kezünket csipkedni ha a ketrecbe nyúltunk és egyre többször vettünk ki berepedt héjú, vagy törött tojást alóluk (és nem csak egyet-egyet). Ezen kívül a tojások száma, mérete is csökkenni kezdett. A vitaminozásukon, a tartásukon, de még csak az őket ellátó személyben sem volt változás, így csak a tápra tudtunk gondolni.

Amíg sikerült újra beszereznünk Öntől a tápot, addig a helyzetet Zeolit etetésével sikerült orvosolni (minden nap 2 órára kivettük előlük a takarmányt és csak Zeolit volt előttük, majd visszakapták az etetőiket is). Miután újra a Vitafort tápot kezdték enni, az egész jelenség megszűnt, a fürjeink újra nyugodtak lettek, a tojástermelésük és tojásaik mérete növekedett, és Zeolitból is újra elégséges nekik annyi, amit a homokfürdőbe teszünk.


2014. május 22. csütörtök
Kisari Zoltán – Budapest: Nagyon szépen köszönöm...

...a remek keltetni való tojásokat, amiből a 85%-a ki is kelt. Nagyon erős és egészségesek lettek a kis fürjek.

Külön köszönöm a szakmai tanácsokat ami szintén megkönnyítette a keltetést, és a leendő csibék inkubátorának az elkészítését. Az infra-fűtőfilm maga a csoda, nagyon bevált és a hozzá való hőmérséklet szabályzó egység is. Még egyszer nagyon szépen köszönöm.


2013. október 27. vasárnap
Hrencsjár József - Veresegyház: Gratulálok a szép állományhoz!

Akkorák a tenyésztojások, hogy a rendelt 180-ból nem fért be csak 162 db a keltetőmbe, így a következőre csak 165 darabot kérek.


2013. október 27. vasárnap
Hegedűs Károly - Komárom: Tojók

Két hónapja hoztunk Öntől tojóállományt.

A 14 db tojó napi 11-13 db, 12-16 gr-os tojással ajándékozza meg családunkat. Már az állomány bővítésén gondolkozunk!


2014. augusztus 14. csütörtök
Hám László és Eszter - Vámosgyörk: Köszönjük

Szeretnénk köszönetünket tolmácsolni a kiváló minőségű ínyenc - füstölt fürjtojás termékükért.

A magyaros ízlés szereti az enyhén füstölt ízt, így sokkal könnyebb nekünk nyers salátákat fogyasztani.

Áldás van munkájukon!


2013. október 27. vasárnap
Hadas Diána - Nyírtelek: Köszönöm

Nagyon köszönöm, hogy meglátogathattuk Önt és kikérhettem a véleményét! A tapasztalatai nagyon hasznosak voltak nekem! :-)


2014. október 23. csütörtök
Godó András - Fertőszéplak: Tapasztalataim szerint

... nem minden tenyésztőtől érdemes rendelni, mert nem frissek a tojások. Kaptam olyan szállítmányt, ahol a keltetni való tojások 20%-a beszáradva érkezett. (pl. rendeltem 300 db tojást 2 nap múlva megérkezett, 50 db kelt ki.)

Legutóbbi rendelésemet a FürjHáztól rendeltem, kiváló alapanyagot kaptam és nagyon hálás vagyok érte a sok kudarc után.


2013. október 27. vasárnap
Dréher Bence - Nagyréde: Látogatásom a fürjházban

Egy nap Olasz Laci cimborámmal diskuráltam és azt a kérdést tettem fel neki: ,,Te Laci, honnan lehetne tiszta vérvonalú, hibátlan egyedeket szerezni?'' Erre ő azt felelte: „Én egy valakit ismerek aki nagyon komolyan foglalkozik ezzel Gödöllőn, keress rá a neten, hogy fürjház.” Hát én rá is kerestem fel is vettem a kapcsolatot és rá egy hétre már mentem is a fürjekért. Mikor odaértünk a címre már izgatott voltam. Egy kedves úriember sietett elénk bemutatkozott majd beinvitált. Rengeteg szebbnél szebb fürj és mégtöbb érdekesség várt, na és persze egyből eszembe jutott vagy száz kérdés.

Nagyszerűen elrendezett, makk egészséges madarak, stabil, ideális körülmények tükrözték a sok éves tapasztalatot és hozzáértést. Bármit kérdezhettem mindenre választ kaptam, mindenre amire kíváncsi voltam megnézhettem. Nem az volt az érzésem hogy azt várják mennyi fürjet veszek, vagy hogy azt latolgatnák mennyi pénzt csalhatnak ki a zsebemből, nem! Úgy éreztem nem vásárló vagyok hanem vendég, egy vendég a fürjek és persze Borbély László birodalmában. Mindent egybevetve nagyon nagyon tetszett mind a hely, mind a fogadtatás, mind pedig az itt fellelhető fürjek és mindenkinek csakis ezt tudnám ajánlani, aki bármilyen célra fürjeket szeretne vásárolni.


2014. július 05. szombat
Dági Gábor – Budapest: Nem mindegy kitől veszünk fürjeket!

Kezdő fürjtartóként két helyről rendeltem 20-20 db fürjet tojástermelés céljából. A Dél-Magyarországról származó 5 hetes fürjcsalád teljes csőd, két hét után napi 1 tojás 12 tojótól. A fürjek nagysága 100-200 g-ig terjed, a tojás 9-12 g-os. Valószínű beltenyésztettek. A Fürjháztól vásárolt 6 hetes madarak egyöntetűen 300 g fölöttiek, szép fejlettek. Már a 3. napon elkezdtek tojni, napi 8-10 db-ot, amik 12-15 g-osak. Igaz, csak egy hete vannak nálam, de várhatóan az eredmények még jobbak lesznek. Borbély úr sok időt rám szánt, sok hasznos tanácsot adott, amit nagyon köszönök.

Jó tanácsként elmondhatom, hogy fürjeket, a tenyésztő telephelyén vegyenek át, hogy lássák az egész állomány minőségét, tartási körülményeit, nehogy úgy járjanak, mint én az előbb említett tenyésztővel, aki házhoz szállította a selejteket. A Fürjházat csak ajánlani tudom mindenkinek! Nagy erőssége a kiváló minőségű állományon túl, hogy a tenyésztéshez szükséges kiegészítőket is forgalmazza, amelyekhez gyakorlati tanácsokat is adnak. Szerencsére már tudom kitől érdemes vásárolni, így nem ment el a kedvem a fürjtartástól! Sőt...!


2013. október 27. vasárnap
Csendes Zoltánné – Kiskunfélegyháza: Szeretnék köszönetet mondani...

...a kiváló tenyésztojásokért. Gondosan csomagolva, sérülésmentesen kaptam meg a megrendelt 240 fürjtojást. Csak 234 db fért be a keltetőnkbe így 6-ot megettünk. Meglepetésként ért a tojások nagysága, gyönyörű narancssárga színe és persze az íze is finom.

Nagy izgalommal vártuk a csibéket. Szinte egyszerre a 17. nap letelte után kelt ki 82 %, amivel kezdőként nagyon meg vagyunk elégedve. Már egy hetesek, nagyon szépen fejlődnek. 

Még egyszer hálás köszönet a kiváló tenyésztojásokért és a hasznos tanácsokért.


2013. október 27. vasárnap
Bajári János – Monor: Köszönöm

Nem kenyerem a szó, nehezen dicsérek meg valakit, de nem bírom ki hogy ne írjak önnek az élményről, amit ön okozott nekem.

2013. 06. 19-én kaptam öntől 200 db fürj tenyésztojást. Beraktam a keltetőgépbe, amit Kajos Gellért úrtól vettem, és a gépkönyv utasításai szerint jártam el. Július 5-én, a 17-ik napon megjelent az első fürjecske és 6-án délután kikelt a 179-ik. Július 7-én délután már nem volt mozgás a gépben így kikapcsoltam. Este kinyitom hogy kitakarítsam és lám, egy tökéletes példány nézett rám. Tehát 200 db tojásból 180 db szép egészséges fürj kelt ki.

KÖSZÖNÖM.


2013. október 27. vasárnap
Anita és Szabolcs - Keszthely: Fürjtojás

A füstölt-főtt fürjtojások hihetetlenül finomak voltak, köszönjük!

Dr. Lepossa Anita és Dr. Nagy Szabolcs


2014. július 22. kedd
Powered by Phoca Guestbook