A fürjhúsból készült ételek megtekintése előtt érdemes egy pillantást vetni a fürj húsának tápanyagtartalmára.

Az alábbi táblázat segítségével összehasonlíthatják a tyúkhús és a fürjhús összetevőit.

Az adatok 100 gramm nyers húsra vonatkoznak bőrrel együtt

  tyúkhús fürjhús eltérés
víz (gramm) 66,0 69,0 + 4,5%
fehérje (gramm) 18,6 19,6 + 5,4%
szénhidrát (gramm) 0,0 0,0  
A-vitamin (NE) 140,0 243 + 73,6%
B1-vitamin - tiamin (mg) 0,1 0,2 + 100,0%
B2-vitamin - riboflavin (mg) 0,1 0,3 + 200,0%
B3-vitamin - niacin (mg) 6,8 7,5 + 10,3%
B5-vitamin - pantoténsav (mg) 0,9 0,8 - 11,1%
B6-vitamin - piridoxin (mg) 0,4 0,6 + 50,0%
B12-vitamin - kobalamin (mg) 0,3 0,4 + 33,3%
C-vitamin (mg) 1,6 6,1 + 281,6%
D-vitamin (mg) ~ ~  
kalcium (mg) 11,0 13,00 + 18,2%
vas (mg) 0,9 4,0 + 344,4%
magnézium (mg) 20,0 23,0 + 15,0%
foszfor (mg) 147,0 275,0 + 87,1%
nátrium (mg) 70,0 53,0 - 24,3%
cink (mg) 1,3 2,4 + 84,6%
szelén (mcg) 14,4 16,6 + 15,3%
Össz. zsír (mg) 15,1 12,1 - 19,9%
- telített (mg) 4,3 3,4 - 20,9%
- egyszer. telítetlen (mg) 6,2 4,2 - 32,3%
- többsz. telítetlen (mg) 3,2 3,0 - 6,3%
Omega 3 (mg) 190 460 + 142,1%
Omega 6 (mg) 2880 2300 - 20,1%

Forrás: Nutritiondata