Rosszindulatú daganat miatt 1998-ban méhműtéten estem át. 1999-ben mellrák miatt operáltak, két évvel később a hasnyálmirigyem 80%-át kellett eltávolítani.

A hasnyálmirigy műtét óta kénytelen voltam folyamatosan hashajtót szedni. A fürjtojás sok előnyös hatása mellett számomra az egyik legfontosabb eredmény az volt, hogy háromhetes fogyasztása után elhagyhattam a hashajtó szedését, melyre 10 év óta rákényszerültem.

Ugyancsak a hasnyálmirigy műtétet követő évben cukorproblémák is jelentkeztek, ezért esténként inzulint kellett adnom magamnak. Magam is meglepődtem, amikor egy 240 darabos fürjtojás-kúrát követően inzulin helyett gyógyszerre állított át orvosom. További két hónap fürjtojás fogyasztást követően 4 és 5 közötti vércukorszintet mértünk, ez alapján pedig a gyógyszeradagot is csökkentette: mindössze napi fél szemet kell szednem azóta. Csak azért nem hagyhatom el teljesen a gyógyszerszedést, mert a műtét után megmaradt 20%-nyi hasnyálmirigy nem képes önmagában ellátni a feladatát.

Mellesleg a fürjtojás-kúrától jóval nagyobb a vitalitásom, és altatót sem szedek esténként (persze az is lehet, hogy feledékeny lettem a fürjtojástól :-).

Ma már szertartásszerűen fogyasztok nyers fürjtojást reggelente. Inkább elkések a munkából, de ki nem hagynám...

Incze Andrásné (Budapest)

A fenti tartalmat szerzői jog védi, ezért engedélyünk nélkül semmiképp ne használják fel,
még átfogalmazva sem!
Ha szeretnék ismerőseiknek ajánlani, honlapunkra mutató linkkel hivatkozzanak rá.
Amennyiben közlési engedélyt szeretnének kérni, ide kattintva megtehetik.