Úgy 10 évvel ezelőtt egy üzemorvosi vizsgálaton derült ki, hogy cukros vagyok: 16-ot mért a doktor. Megpróbáltuk gyógyszerrel helyreállítani, de nem sikerült, így a szakrendelőben már inzulinra állítottak. Kétfélét is kaptam, amit reggel és este kellett beadnom combba vagy hasfalba. De így sem ment le 10 alá.

Aztán olvastuk a neten a fürjtojásról, hogy jó a cukorra is meg a vérnyomásra is és megpróbáltam. Nemrég kezdtem el a harmadik a 240 db-os kúrát. Amióta eszem, azóta 10 alatt van a cukrom bőven. Még a szünetekben is!

Állandóan mérem és írom. Van olyan, hogy az éhgyomri, a reggeli utáni és a vacsora előtt is 5 és 7 körül van. Néha felmegy kicsit magasabbra is, de 10 alatt van minden mérés. Ott tartok, hogy meg fogom kérdezni az orvost, nem lehetne az inzulint csökkenteni?!

De a vérnyomásomnak is használt; úgy 180 körül volt, most van vagy 130. Arra is szedtem gyógyszert, de nem nagyon használt, most meg van olyan, hogy este vagy reggel kihagyom, mert már nem kell.

A fürjtojás kúrák között másfél hónapot szoktam kihagyni, a kúra másfél hónap. Amióta a tojást iszom a közérzetem nagyon jó, reggel evés előtt kell meginnom, utána két óra hosszat nem eszem, csak utána.

Most kezdem újra, és ilyenkor mindig jobb. Közte is jobb már, de ilyenkor még jobb.

Reggelente gyümölcslével keverek össze 5 darabot, úgy iszom, de olykor tükörtojásnak is megsütök pár darabot.

Az asszony kullancstól Lyme-os lett és gyakran szédül. Még a székről is leesett. A fürjtojás jó az immunrendszernek is, mióta issza a tojást, azóta nem esik le a székről. De az apjának sem remeg úgy a keze, mint azelőtt.

Vass Attila (Hatvan)

A fenti tartalmat szerzői jog védi, ezért engedélyünk nélkül semmiképp ne használják fel,
még átfogalmazva sem!
Ha szeretnék ismerőseiknek ajánlani, honlapunkra mutató linkkel hivatkozzanak rá.
Amennyiben közlési engedélyt szeretnének kérni, ide kattintva megtehetik.