Köszvényre, bőrproblémákra és közérzet javításra közel háromnegyed éve, napi 5-5 darabot fogyasztunk nyersen, gyakorlatilag kihagyás nélkül.

Először megvallom, viszolygás élt bennem a nyers tojás lenyelése miatt, amin egy kis gyerekversike segített. Miközben épp lenyeltem egy gyűszűnyi tojáskát, ezt énekeltem:

„Hármat tojott a fürjecske,
fürj, fürj, fürjecske...”

Elképzeltem és szerettem ezeket a kis állatkákat, akik az idő folyamán szinte alig estek át emberi beavatkozáson, genetikai módosításon. Azt az ősi formájukat hozzák most is, mint valószínűleg rég.

Ebből következtettem ki, hogy a tojáskákban a fő hatóerő valójában a mostanában annyit dicsért és keresve-keresett őssejt. Egy természetes immunrendszer erősítő anyag, amely ott segít mindenkinek, ahol a leggyengébb a láncszem saját egészsége terén. Ezért is annyira tág a hatásmechanizmusa a koleszterintől, az időskori cukorbajig, az ízületi gyulladástól a bőr szépítő hatásáig és még sorolhatnám.

Inkább a saját magunkon megtapasztaltakat írom le.

Nekem kicsit magasabb a koleszterinem, a férjemnek kevés "cukra van". Nem tudjuk megmondani mennyit javult, mert nincs orvosi kontrollunk, nem járunk gyakran ellenőrzésre. Mindenesetre a legutóbbi cukormérésen a férjem cukra normális mértéket mutatott úgy, hogy azért a cukorgyógyszereit nem hagytuk el.

Ami viszont észrevehető: a férjem kezein korábban nőtt bütykök (amitől fájdalmasan behajoltak az ujjai) szépen lassan bomlanak le, és a kézízületei már nem fájnak. Az ujjait teljesen ki tudja egyenesíteni, hátrafelé kifeszíteni. Ez óriási dolog, hiszen Ő a kezéből él - fogtechnikus. Azt is mondja mostanában, hogy megerősödtek a csuklói is, erőset tud ütni tenisznél, hozza a régi formáját!

Nekem az arcbőröm volt problémás: tág pórusok, mitesszer, pattanás sajnos gyakori vendég volt nálam az elmúlt időben, most viszont semmi! A barátnőim csodálkoznak, mitől sima, kitelt, fiatal a bőröm - éveket fiatalítva rajtam :-)

Egyébként mindketten fiatalabbnak nézünk ki, mint régebben, és az általános közérzetünk is kitűnő.

És igen, meg tudom erősíteni a libidóra mondott hatásokat is mindkét nemnél.

A tojások héját megmosva, sütőben kiszárítva megőrölöm, és üres kapszulákba töltve fogyasztom mint természetes szert a csontok erősítésére.

Tehát jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek, akinek fontos az egészsége. Tegyék túl magukat könnyedén azon, hogy le kell nyelni egy gyűszűnyi tojást. Mi ez ahhoz képest, amit egy-egy fájdalom megélése okoz? A kórházi kezelések gyötrelmére ne is térjünk ki.

Köszönjük ezúton is a kedves házaspárnak, akik oly sok szeretettel nevelik a fürjeket. Szerintem nem mindegy, milyen hatásoknak kitett fürjek tojásait eszi az ember.

Varga Judit (Budapest) 

A fenti tartalmat szerzői jog védi, ezért engedélyünk nélkül semmiképp ne használják fel,
még átfogalmazva sem!
Ha szeretnék ismerőseiknek ajánlani, honlapunkra mutató linkkel hivatkozzanak rá.
Amennyiben közlési engedélyt szeretnének kérni, ide kattintva megtehetik.