Jogosítványom meghosszabbításához szükséges orvosi vizsgálaton derült ki, hogy a vércukor szintem a megengedett érték négyszerese, az elvárt 3.9 - 5.8 helyett 20.3 mmol/l.

Szerencsére a tudomány egy ideje túl van azon a tévhiten, hogy a tojás rendszeres fogyasztása káros az egészségre. Sőt!

Apukám régóta mondta nekem és férjemnek, hogy a fürj tojás és a húsa milyen egészséges. Én becsülettel meghallgattam és bólogattam: "igen, persze". Egészen addig, míg egyszer az interneten utánaolvastam, hogy mi is ez valójában. Ezt követően mondtam a férjemnek, hogy ki kellene próbálni. "Nem hiszek benne" - volt a válasz.

Legnagyobb problémám a reflux volt. Hamar felejtek, de szabályosan emlékszem arra a nagyon kellemetlen savas érzésre, ami egész nap jelen volt és éjszaka is felébredtem rá.

Köszvényre, bőrproblémákra és közérzet javításra közel háromnegyed éve, napi 5-5 darabot fogyasztunk nyersen, gyakorlatilag kihagyás nélkül.

Rosszindulatú daganat miatt 1998-ban méhműtéten estem át. 1999-ben mellrák miatt operáltak, két évvel később a hasnyálmirigyem 80%-át kellett eltávolítani.

Úgy 10 évvel ezelőtt egy üzemorvosi vizsgálaton derült ki, hogy cukros vagyok: 16-ot mért a doktor. Megpróbáltuk gyógyszerrel helyreállítani, de nem sikerült, így a szakrendelőben már inzulinra állítottak. Kétfélét is kaptam, amit reggel és este kellett beadnom combba vagy hasfalba. De így sem ment le 10 alá.

Egy gödöllői ismerősünk rendszeresen vásárol saját maga számára fürjtojást nálunk. Egyik alkalommal boldogan újságolta, hogy tejre és tyúktojásra allergiás unokájának is adott a fürjtojásból, s nagy örömére semmilyen allergiás tünet nem mutatkozott a fürjtojás fogyasztását követően.

Epeműtét utáni vashiányos laboreredmény miatt kezdtem fürjtojást fogyasztani, mert megtudtam, hogy igen magas a vastartalma, ami a fürjtojás összetétele miatt jól hasznosul is.

Kezdődő cukorbetegséget diagnosztizáltak nálam. Az első terheléses vizsgálaton 11-es értéket mértek. Azt tudtam, hogy nem akarok gyógyszert szedni…

A fenti tartalmat szerzői jog védi, ezért engedélyünk nélkül semmiképp ne használják fel,
még átfogalmazva sem!
Ha szeretnék ismerőseiknek ajánlani, honlapunkra mutató linkkel hivatkozzanak rá.
Amennyiben közlési engedélyt szeretnének kérni, ide kattintva megtehetik.