Ha bárki úgy dönt, hogy kúra-szerűen szeretne fürjtojást fogyasztani, reggeli előtt nyersen vegyen magához legalább öt darabot.

Jómagam minden reggel ízesítés nélkül egyenként fogyasztom. Kifejezetten így szeretem! Ezután másfél-két óráig semmit nem eszem és nem iszom.

Akiknek gondot okoz a nyers tojás állaga vagy íze, azoknak a fokozatos szoktatást ajánljuk a következő lépések szerint.

  1. Kezdetben lágyra főzve, fűszerezve fogyasszák.
  2. A hűtött nyers fürjtojást alaposan keverjék össze és ízesítsék saját kedvük szerint, de ha lehet ne
    főzzék meg. (Összekeverhető gyümölcslével, joghurttal, kefírrel, ízesíteni lehet mézzel vagy kevés
    sóval, borssal.)
  3. Fokozatosan csökkentsék az ízesítő anyagok mennyiségét, de továbbra is keverjék össze a nyers,
    hűtött fürjtojásokat.
  4. Ízesítés nélkül fogyasszák a hűtve összekevert fürjtojásokat, esetleg egyenek hozzá kevés pirítóst.
  5. Keverés nélkül egy vagy két részletben „gurítsák” le az öt fürjtojást.
  6. Ízlelgetve, megrágva, egyenként fogyasszák el mind az öt darabot, minden „kísérő” nélkül.

Ne bánkódjon, aki nem jut el a 6. fokozatig, de igyekezzen legalább a 3. lépésig eljutni.

Akinek ezek után sem csúszik le a nyers fürjtojás, annak figyelmébe ajánljuk, hogy mindenféle gyógyuláshoz változásra van szükség! Változtatni kell a korábbi életmódon, és persze változtatni kell az előítéleteinken és megrögzöttségeinken is. Meg kell tanulni szeretni azt, amitől korábban talán undorodtunk. (Ez a felfogás az élet minden területén hasznos lehet.)

Ne felejtsék el, hogy ha a legjobb hatást kívánják elérni, akkor a fogyasztás után 1,5-2 óráig ne egyenek és igyanak semmit.

Saját példánk alapján azt mondhatjuk tehát, hogy gyógyító céllal nyersen javasoljuk fogyasztani a fürjtojást, de ha semmiképp nem megy, akkor persze főve is kifejti hatását, csak kicsit tovább tart.

Kérjük írják meg tapasztalataikat, ötleteiket, hogy feltehessük honlapunkra (akár névvel, akár anélkül).

Kapcsolódó cikkek, érdemes elolvasni: Esetek, történetek