Számtalan tapasztalat bizonyítja, hogy a fürjtágya rendkívül jó hatással van a vegetációra, és hosszútávon biztosítja a növények fejlődését. Rossz (pl. agyagos) talajviszonyok mellett is legalább öt évig tartó hatása erőtől duzzadó, termésben gazdag eredményeket produkál.

Gazdaságokba és kertészetekbe is ajánljuk!

Czibulyás-Tóth - A japánfürj és tenyésztése (Gazda Kiadó – 2003):

"A keleti kultúrák nagy becsben tartják a fürjtrágyát.

Japánban, a fürjtenyésztés hazájában a kutatók tesztelték a fürjtrágyát. Miután sok jó tulajdonságára bukkantak, a mai napig nagy kincsnek tekintik a japán kertészetekben.

Nálunk közel sem annyira ismert a fürjtrágya értéke, de aki próbálta és ismeri, annak itthon is kincsnek számít. Leginkább a virágkertészetekben használják, de ajánlható konyhakertbe, gyümölcsösbe, szőlőbe vagy szántóföldre, valamint botanikus kertek tápanyagutánpótlására is. Jó tulajdonsága, hogy nem nagy mésztartalmú és kevésbé lúgos, mint a többi állat trágyája. A baromfitrágyák között a legtöbb zsírt tartalmazza, ez különösen homokon nagyon jó tulajdonság. Az alomba került tollak a földben hamar elbomlanak.

Egész évben használható. Mivel nem éget, vegetációs időszakban sem okoz kárt a növényeknek. Kiszórható töményen, sekélyen beforgatva, hogy a csapadék a talajba mossa, de földdel keverve is szétterítjük."


Nyers, tiszta fürjtrágya rendelésre folyamatosan kapható.

Fürjtrágya igény esetén küldjenek üzenetet.