Annak érdekében, hogy a fürjek szépen fejlődjenek és tojástermelésük mind méretben mind mennyiségben az elvárásoknak megfelelően alakuljanak, érdemes kiváló minőségű takarmányt biztosítani a számukra.

A nálunk bevált táp kiválasztása úgy történt, hogy előzőleg több receptőrrel szakmai egyeztetést folytattunk. Ezt követően gyakorlati tesztelésnek vetettük alá azt a néhány kiválasztott tojótápot, amelyeket összetételük alapján a szakértők a legjobbnak ítéltek. A végeredmény egyértelműen azt mutatta, hogy alacsonyabb fehérjetartalom mellett is az a táp hatásosabb, amelyik megfelelő mennyiségű aminosavat és enzimet tartalmaz, ezek ugyanis a fehérje emészthetőségét és hasznosulását segítik elő. Mindezek alapján a Vitafort Aranytojó táp (a maga 17.4%-os fehérjetartalmával) lett a győztes, amely mind a tojások számában, mind méretében bizonyított!


Az általunk alkalmazott takarmányozási program

10-14 napos korig Intenzív indító (morzsázott, ajánlott darálni) 159.50 Ft/kg
10-14 napos kortól 5-6 hetes korig Intenzív nevelő (morzsázott) 147.20 Ft/kg
5-6 hetes kortól Aranytojó (morzsázott) 129.30 Ft/kg
szükség szerint Aromás aranytojó (morzsázott) 135.70 Ft/kg

Az egyes tápokra kattintva megtekinthetők azok beltartalmi összetevői.


Az egyes tápok váltásakor az átmeneti időszak 3-5 napos legyen.


Táprendeléshez kattintson ide.

Itt hívjuk fel figyelmüket, hogy tápot postai úton nem tudunk küldeni!


Rólunk írták

Olasz László - Gyöngyöstartján:

"A tápokról kitűnő véleménnyel vagyok. Az Arany tojótól szép nagyok a tojások, a sárgájuk pedig olyan gyönyörű, mintha egész nap kapirgálnának, az indító és a nevelő pedig extra fejlődést hozott."

 

Kosiba Andrea - Naszály:

"A fürjeinknek először, az Önöktől vásárolt Vitafort-os "aranytojó" tápot adtuk, amitől 1-2 napon belül szépen emelkedni kezdett a napi tojás mennyisége és a tojások méretében is közel egyharmados növekedést vettünk észre. Emellett a madaraink is szépen "kiteltek" tőle. Telepadlós , forgácsalmos tartás mellett sem voltak repedt vagy törött tojások alattuk.

Úgy alakult, hogy ez a táp elfogyott, nem tudtuk ezt a faját beszerezni, így vettünk egy ismert gyártó cég tojótápjából. Majd azt tapasztaltuk, hogy a madaraink ingerültebbé váltak, elkezdték a kezünket csipkedni ha a ketrecbe nyúltunk és egyre többször vettünk ki berepedt héjú, vagy törött tojást alóluk (és nem csak egyet-egyet). Ezen kívül a tojások száma, mérete is csökkenni kezdett. A vitaminozásukon, a tartásukon, de még csak az őket ellátó személyben sem volt változás,így csak a tápra tudtunk gondolni.

Amíg sikerült újra beszereznünk Öntől a tápot, addig a helyzetet Zeolit etetésével sikerült orvosolni (minden nap 2 órára kivettük előlük a takarmányt és csak Zeolit volt előttük, majd visszakapták az etetőiket is). Miután újra a Vitafort cég tápját kezdték el enni, az egész jelenség megszűnt, a fürjeink újra nyugodtak lettek, a tojástermelésük és tojásaik mérete növekedett, és Zeolitból is újra elégséges nekik annyi, amit a homokfürdőbe teszünk.

 

Tolnai Károly - Gödöllő:

„Amióta Aranytojó tápot esznek a fürjeim szemmel láthatóan nagyobb tojások jelennek meg alattuk.

A hidegebb idő beálltával a baromfiknál minimálisra csökkent a tojástermelés ezért gondoltam arra, hogy velük is megkóstoltatom az Aranytojó tápot és felváltom a terményeseknél kapható tojótopot. Nem volt elég, hogy visszaállt a normál tojáshozam, de még a méretben is volt változás: 80g körüli átlagos tojásaim vannak. A sárgájuk közelit a narancs árnyalathoz.

Csak ajánlani tudom mindenkitek, aki nem csak etetni, de szép tojást is szeretne!"

 

Pásztói Miklós - Gödöllő:

„Mióta nem csak fürjeimnek adom az Aranytojó tápot, hanem baromfiaimnak is (kb. kettő hete), a tyúkok elkezdtek tojni. Ez nem lenne különösebb esemény, ha nem -1 fok körül lenne a napi átlag hőmérséklet a szabadban, ahol jószágaim vannak.
Úgy tűnik megdőlni látszik az a tévhit, hogy csak a meleg idők beálltával indul meg a tojásrakás. Úgy ítélem meg, hogy az önök által forgalmazott táp miatt indultak be a tyúkjaim. Ezt alátámasztja édesapám is, aki két hete szintén ezt a tápot adja a jószágainak, és neki sem kellett várni a melegebb időszakot."