Különböző vérvonalú fürjcsibék előjegyzésre kaphatók.

A külföldről származó vérvonalak beszerzésekor igen körültekintőnek kell lennünk, ugyanis annak ellenére, hogy igen drágán (90 és 280 Ft/db közötti áron) szerezzük be a különböző országokból származó tenyésztojásokat, előfordult már, hogy „hibás” vagy az ígértnél kisebb méretű állományt kaptunk a nevelés végére. Az ilyen állományokat semmiképp nem értékesítjük és nem tenyésztjük tovább, rosszabb esetben azonnal selejtezzük őket. Csak a valóban egészséges és méretes családokat, nemzetségeket tartjuk meg illetve állítjuk tenyésztésbe, és tőlük származó fiatal fürjeket értékesítjük.

Mérettáblázat (dkg)

    2 hetesen 4 hetesen 6 hetesen 8 hetesen 10 hetesen
Nagytestűek Fehér óriás 10.35 22.08 32.80 nem mértük 39.40
Jumbó 9.85 21.20 31.50 nem mértük 37.50
Vadas 9.45 20.90 30.85 nem mértük 36.95

Az adatok 10 db azonos vérvonalú tojófürj súlyának átlagértékét mutatják.

 

 1. Fehér óriás

Extra méretű, hófehér színű állomány, mely felnőtt átlagsúlya 35-40 dkg.

A legszebb példányok súlya a 40 dkg-ot is meghaladja.

tojó   merleg feher   feher02
tojó                                       mérlegelés                                        kakas

Ennél a színváltozatnál igen későn, az elsődleges nemi jelek alapján lehet egyértelműen megkülönböztetni a tojót a kakastól, ezért leghamarabb 8 hetes korábban lehetséges az átvétel. Emiatt a 6 hetes árhoz képest valamivel magasabb az átadási ára is. (Ártáblázat az oldal alján található.)

 

2. Jumbó óriás

Extra méretű, búza színű (világos vadas) állomány, mely felnőtt átlagsúlya 35-40 dkg.

A legszebb példányok súlya a 40 dkg-ot is meghaladja.

buza01   merleg jumbo   redcup02
tojó                               mérlegelés                               kakas

Ártáblázat az oldal alján található.

 

3. Nagy Vadas

Extra méretű, vadas (fogoly színű) állomány, mely felnőtt átlagsúlya 34-40 dkg.

vadtoj01   vadkak01
tojó                                    kakas

 

Átvételi időpontok, vérvonalak és árak, a fürjek korának függvényében

Jelmagyarázat: a vastag betűsöket lehet rendelni, a halvány szürke betűsök már elfogytak.

dátum  4 hetesen 6 hetesen 8 hetesen
(+ 1-2 nap) vérvonal ár vérvonal ár vérvonal ár
június 3.         Nagy Vadas 800 Ft/db
        Jumbó 850 Ft/db
        Fehér Óriás 880 Ft/db

Az őszi keltetésekre várhatóan a nyár végétől lehet majd feliratkozni, ennek lehetőségéről hírlevélben értesítjük a feliratkozottakat!

Eladó sorba kerülő csibékre itt veszünk fel előjegyzést.


Rólunk írták

Budai Attila - Dunavecse

"A FürjHáz állománya szép, rendezett "csapatokból áll". Nyomát sem láttam túlzsúfolásnak, ami sok helyen sajnos létezik. Szép, egészséges a madarak lába és nagyon dús tollazatúak, nem kopaszok és nem soványak. Nem ismerem az ivararányt, de ott is szépek a tojók, ahol a kakasokkal vannak együtt. A fémből készült etetőhöz minden fürj hozzáfér, ami jól kitalált megoldás!

Hatalmas vadas kakasokat láttam, ami nagyon tetszett. Külön vannak tartva a más és más vérvonalbeli madárkák, itt belterjességtől nem kell tartani. Megtekinthettem hogyan nevelkednek a napos madarak és a keltetést is, ami egy jól látható, átalakított keltetőgépben történik, ahol szinte tálcánként lehet szabályozni az optimális feltételeket."

Zgyerka Sándor - Sárisáp

"Az előrendelt négy hetes fürjekért a megbeszélt időpontba mentünk. A fürjeket tiszta, rendezett körülmények között tarják. Ilyen helyen öröm fürjnek lenni!!!

Meghökkenten néztem mikor megláttam a négyhetes fürjeket, mert tavaly egy másik helyről hoztam és azok fele ekkorák voltak, mint ezek. És hatodik hetes korukban, egyik reggel örömmel vettem észre az első tojást! Azóta folyamatosan emelkedik a tojás mennyisége!! Nagyon elégedett vagyok és mindenkinek, aki fürjekkel szeretne foglalkozni, csak ajánlani tudom Borbély úr állományát!! Mindenben szívesen ad tanácsot, és bizton állítom senkinek sem fog csalódni!

Csak köszönettel tartozom Önnek a gyönyörű egészséges fürjekért!"


Tőzsér Tibor
Debrecen

"Örülök hogy kitűnő minőségű fürjeket sikerült önöktől vásárolnom! A 6 db 6 hetes kakas amit vásároltam dupla akkora mint az én 8 hetes kakasaim! Annak meg kivált kép örülök hogy egy tisztességes tenyésztőt ismerhettem meg önökben!

Nagyon szépen köszönöm!"

 

Dági Gábor – Budapest:

"Nem mindegy kitől veszünk fürjeket!

Kezdő fürjtartóként két helyről rendeltem 20-20 db fürjet tojástermelés céljából. A Dél-Magyarországról származó 5 hetes fürjcsalád teljes csőd, két hét után napi 1 tojás 12 tojótól. A fürjek nagysága 100-200 g-ig terjed, a tojás 9-12 g-os. Valószínű beltenyésztettek. A Fürjháztól vásárolt 6 hetes madarak egyöntetűen 300 g fölöttiek, szép fejlettek. Már a 3. napon elkezdtek tojni, napi 8-10 db-ot, amik 12-15 g-osak. Igaz, csak egy hete vannak nálam, de várhatóan az eredmények még jobbak lesznek. Borbély úr sok időt rám szánt, sok hasznos tanácsot adott, amit nagyon köszönök.

Jó tanácsként elmondhatom, hogy fürjeket a tenyésztő telephelyén vegyenek át, hogy lássák az egész állomány minőségét, tartási körülményeit, nehogy úgy járjanak, mint én az előbb említett tenyésztővel, aki házhoz szállította a selejteket. A Fürjházat csak ajánlani tudom mindenkinek! Nagy erőssége a kiváló minőségű állományon túl, hogy a tenyésztéshez szükséges kiegészítőket is forgalmazza, amelyekhez gyakorlati tanácsokat is adnak. Szerencsére már tudom kitől érdemes vásárolni, így nem ment el a kedvem a fürjtartástól! Sőt...!"