Akár csibenevelő, akár saját készítésű keltető vagy bújtató fűtésére kiválóan használható az energiatakarékos infrafilm.

Az infrafilm szuper vékony, nagy fűtőfelületű fólia. Fő alkotórésze az ezüsttel kevert szénpaszta, melyet speciális módszerrel hordanak fel a polietilén (PET) fólia rétegei közé. A tekercs két szélén egy-egy szigetelt, aranyozott érintkezőszalag található a fóliarétegek között, melyhez tüskés szorítósaruval lehet a vezetékeket csatlakoztatni.

Mivel sokféle infrafilm kapható a piacon, melyek árban és műszaki paramétereikben eltérőek, ezért a FürjHázban azt a típust forgalmazzuk amely nálunk már bevált, megfelelő hőmérsékletet biztosít és kifogástalanul működik.

tüskés saru

Technikai adatok

méret: 50 cm széles tekercs, 25 centiméterenként vágható
vastagság: 0.3 mm
tápfeszültség: 220-240 Volt
teljesítmény: 180-200 Watt méterenként
felületi hőmérséklet: max. 65 oC


Ára

film ára: 3 490 Ft. / méter
tüskés saru (ezüstözött csatlakozó): 125 Ft / db
szigetelő tapasz: 850 Ft / méter


Garancia

Élettartama korlátlan! A filmre 15 év a garancia.


Működése

Az infra fólia a villamos energiát alakítja át 7-10 nm hullámhosszú infravörös sugárzássá, mely teljes felületével sugároz a környező térben. Ez éppen az a fajtája a hőnek, amellyel a Nap melegíti Földünket és minden élőlény 99%-ban szívja magába.

Az infrafilm igen takarékos, jelentős energia-megtakarítás érhető el vele a hagyományos megoldásokhoz képest, mely akár 60% is lehet.

Negatív töltésű ionokat állít elő, ezzel csökkenti a kellemetlen szagokat is.

A termék zajtalan, hőmérséklet-szabályzóval vezérelve semmiféle felügyeletet nem igényel.


Felhasználása

Felhívjuk a figyelmüket, hogy az infrafilm hatásfoka illetve gazdaságossága nagy mértékben függ a használat körülményeitől. Ajánlatos, hogy a csibenevelő doboz vagy láda résmentes legyen, a szellőzését ne fix nyílásokon biztosítsuk, mert ezeken elszökhet a hő. Szükség esetén szellőztessünk, illetve vegyük vissza a hőmérsékletet.

Az infrafilm könnyen rögzíthető ragasztószalaggal vagy tűzőgéppel.

Gyorsan, egyszerűen szerelhető és csatlakoztatható az elektromos hálózathoz.

A szigetelő tapasszal a tüskés csatlakozósaru érintésvédelmét biztosítjuk. Egy csatlakozó szigeteléséhez kb. 5 cm tapasz szükséges.

Az elektromos áram nem játék, ezért az infrafilm bekötéshez és szigeteléshez kérjék villanyszerelő segítségét!

Üzemeltetése során nem igényel karbantartást.


Infrafilm rendeléshez kattintson ide.

A kívánt hőmérséklet stabilizálásához érdemes termosztáttal vezérelni az infrafilmet.

Rólunk írták

Kisari Zoltán - Budapest:
"Köszönöm a szakmai tanácsokat ami megkönnyítette a keltetést, és a leendő csibék inkubátorának az elkészítését. Az infra-fűtőfilm maga a csoda, nagyon bevált és a hozzá való hőmérséklet szabályzó egység is.